Als je kan betaal het dan!

Corona heeft ons allemaal in de ban deze dagen. En ben je ondernemer dan vliegen de adviezen je om de oren. Je kunt aanspraak maken op verschillende maatregelen om je inkomen te compenseren of om in de kosten van de je werknemers tegemoet  te komen. Ook op onze site kun je daarover lezen. Overal hoor je dat je betalingen moet gaan uitstellen zoals de huur of andere zaken.

Het is belangrijk dat als je niet in staat bent om een inkomen te verdienen op dit moment dat je kijkt welke regelingen bij je passen en dat je die aanvraagt. Zodra het inkomen er is, is het belangrijk dat je daar waar mogelijk je betalingsverplichtingen nakomt. Ons advies is dat je een overzicht maakt van je privé en zakelijke inkomsten en kosten en dat je prioriteit geeft aan betalingen. En dat je dan bekijkt wat je kunt betalen. Want als het kan betaal het dan! En dat geldt ook als je niet het hele bedrag kunt betalen. Door te betalen of deels te betalen of alleen dat te betalen wat je kunt, beperk je je achterstand en is straks als alles voorbij is je schade ook beperkt.

Dus maak een planning en “Als het kan betaal het dan” en dat wat je niet kunt betalen hou dat bij op een lijst en informeer deze schuldeiser over het niet kunnen betalen en over waarom. Dat geeft de schuldeiser inzicht en dan ontstaat er begrip. Zodra je weer in je normale goede doen bent kun je de draad weer oppakken en heb je een goed overzicht over wat je nog moet betalen.

Vind je het lastig om overzicht te krijgen of je hebt vragen over deze blog, mail of bel dan we zijn gewoon open! Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-1303591 of via info@kramenmeersma.nl

Succes!