Over ons

Je hebt een onderneming en je hebt financiƫle vragen waar je zelf niet meer uit komt. Je krijgt regelmatig brieven van incassobureaus en deurwaarders of er is een faillissementsaanvraag en je onderneming loopt financieel moeilijk, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Ondernemers en ex-ondernemers hebben andere vragen over de schulden dan particulieren en daar horen ook andere oplossingen bij. Kram en Meersma SHVO kunnen je helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Na een persoonlijk gesprek dat of bij jou op je bedrijf plaatsvindt of bij ons op kantoor maken we een plan. Kram & Meersma SHVO gaat met jou bekijken welke mogelijkheden er zijn om je problematische schuldsituatie op te lossen. Om tot een op maat gemaakte oplossing te komen is eerst van belang te weten of je onderneming levensvatbaar is. Als ondernemer kun je een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ). Een externe deskundige kan dan de levensvatbaarheid van je onderneming onderzoeken. Is je onderneming gezond dan kun je een krediet aanvragen of een tijdelijke uitkering. Samen kunnen we een plan maken welke stappen je kunt ondernemen om je bedrijf weer schuldenvrij te maken.

Als een krediet of een uitkering geen uitkomst biedt, bijvoorbeeld omdat je een partner hebt met een inkomen boven bijstandsniveau of je bedrijf is niet levensvatbaar gebleken, kan het wel zo zijn dat je gemeente de schuldhulpverlening faciliteert, ook dan kun je bij ons terecht.

Kram en Meersma SHVO zet zich in om een akkoord te bereiken met alle schuldeisers, het zgn. minnelijke traject. Mocht een minnelijk traject niet tot de mogelijkheden behoren dan bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn om een verzoekschrift voor toelating tot de WSNP tot stand te brengen, de zgn. rechtelijke weg.

Onze dienstverlening wordt in veel gevallen betaald door de gemeente. Wil je ook weten wat de mogelijkheden op schuldhulpverlening voor (ex)ondernemers voor jou kan betekenen of je hebt andere vragen dan kun je contact opnemen met ons info@kramenmeersma.nl

Neem gerust contact op